Fenerbahçe Üniversitesi, Kasım 2016 tarihli Resmi Gazete’deyayımlanan kanun ile kamu tüzel kişiliğini kazandı ve kapılarını 2019 – 2020Akademik Yılı’nda öğrencilerine açtı. Bilgi teknolojileri altyapısını uçtan ucakurgulayan Fenerbahçe Üniversitesi, geleceğin küresel liderlerinin yetişeceğibir üniversite olma iddiasında.
Fenerbahçe Üniversitesi’nden mezun olan gençler, geleceğinprofesyonelleri ve girişimcileri olarak fark ve farkındalık yaratacaklar.
Akademik yılına Ataşehir Yerleşkesi’nde başlayan FenerbahçeÜniversitesi, bilgi teknolojileri altyapısındaki ihtiyaçlarını Mayasoft işbirliği ile uçtan uca detaylı bir şekilde dizayn etti. Öğrenim başlamadan tümbilgi sistemleri altyapısını eksiksiz olarak hem idari personelin hem de öğrencilerinkullanımına hazır hale getirdi. Üniversite, idari personelin ve öğrencilaboratuvarlarının ihtiyacı olan bilgisayar altyapısı için masaüstüsanallaştırma teknolojisini tercih etti. Üniversite, kurumsal altyapıürünlerinde HPE ve Aruba markalarının çözümleri ile ilerledi. Veri depolamasistemi olarak HPE’nin yapay zeka entegre çözümü olan HPE Nimble ürünü projedekullanılarak, Üniversite’nin güçlü bir altyapıya sahip olmasında önemli biradım atıldı.
Aruba teknolojileriile kampüs içerisindeki tüm kablosuz erişim güvenli bir şekilde sağlandı.Kablosuz erişim altyapısında Aruba’nın Wi-Fi 6 desteğine sahip access pointcihazları ile daha hızlı erişim ve dahaaz gecikme ile her kullanıcı için sürükleyici bir kablosuz ağ kullanım deneyimisunuluyor. Ayrıca network altyapısında ihtiyaç duyulan omurga ve kenar switchürünlerinde de Aruba teknolojileri tercih edilerek, kolay yönetilebilir birsistem oluşturuldu. Kullanıcıların sisteme yapacakları tüm erişim altyapısınıngüvenlikli hale getirilmesi için Aruba ClearPass çözümü kullanıldı. Tüm bubaşlıklar altında, tüm altyapı ve sistem gereksinimleri Mayasoft ile verimlibiçimde konumlandırılıp yönetilerek, yetkin mühendis ekipleri tarafından başarılıbir şekilde kuruldu ve proje hayata geçirildi.
Fenerbahçe Üniversitesi, yapmış olduğu projede geleceği dedüşünerek altyapıda masaüstü sanallaştırma teknolojisi kullanarak üniversitebünyesindeki bilgisayar ve teknoloji laboratuvarlarının çok daha verimli yönetilebilmesini vekesintisiz bir eğitim ortamının oluşmasını sağladı. VMware teknolojilerinintercih edildiği projede kurulan sistemler geleceğe dönük çok kolaygenişletilebilecektir. Masaüstü sanallaştırma projesinin uç noktalarında ise HPthin client cihazları tercih edilerek burada da verimlilik ve uzun ömürlükullanım avantajları dikkate alınmıştır.